De ce subcooltura ?

Nimic nu se compară cu adrenalina unui concert ROCK, raid-ul din WOW sau curajul vikingilor. Să nu mai vorbim de “verdele” chill din reggae sau de culorile efervescente ale unui festival psy. Cam asta ne reprezintă pe noi. Pe tine?

Cine Suntem ?

SubCOOLtura inseamna Bianca si Cezar. In 2015 am pus impreuna bazele proiectului L'Ateliemn și ne-am extins cu SubCOOLtura. Suntem un atelier urban de creație din Sibiu și credem în exprimare liberă prin artă. De aceea am ales lemnul, cel mai spectaculos material oferit de Mama Natură (părerea noastră!) pentru a crea de la podoabe și accesorii până la corpuri de iluminat si elemente de decor interior.

L’Ateliemn a luat ființă din dorința de exprimare liberă prin artă; acesta este leitmotiv-ul care ne ghidează întreaga activitate. Conceptul s-a conturat în 2015 când, aflați pe meleaguri străine, departe de casă, încercam să ne manifestăm creativitatea în puținul timp liber pe care îl aveam. Posibilitățile erau limitate, astfel că am căutat cea mai bună alternativă pentru a continua să mergem pe drumul ales, iar aceasta a fost întoarcerea acasă. Ne-am hotărât să facem ceva aici, în România, în țara noastră frumoasă și plină de oportunități ( în ciuda multor păreri negative ale unora care abia așteaptă să plece) Am pornit de la o jumătate de masă pe balconul unui apartament, unde am creat prima piesă împreună; un pandantiv cu motiv tradițional românesc cusut pe pânză (Bianca) și încastrat în lemn (Cezar). Acesta este acum păstrat la loc de cinste și purtat cu mare drag, fiind un simbol puternic al conexiunii noastre atât cu noi ca persoane cât și cu rădăcinile strămoșești. Acum, L’Ateliemn s-a extins și este un atelier în toată regula, unde oricine este binevenit atăta timp cât își lasă prejudecățile afară și intră cu mintea deschisă. De-a lungul timpului am experimentat diverse tehnici de lucru în crearea produselor pentru un public larg dar totuși adresându-ne unui anumit segment. Am participat la evenimente culturale, târguri și festivaluri la care am avut ocazia să intrăm în contact direct cu mulți oameni faini cu care am rezonat și care ne-au motivat să ne menținem cursul în direcția subculturilor. SubCOOLtura s-a concretizat și ca urmare a experienței personale, întrucât și noi facem parte din aceste subculture ( Bianca – Rock/Metal, Pagan/gaming), Cezar ( Reggae, Psy, Pagan), lucru ce ne permite o înțelegere în profunzime a stilului de viață specific fiecăreia, a intereselor și a nevoilor membrilor acestora. E ok să te îmbraci în negru și să umbli în bocanci din piele vara, e ok să-ți faci dread locks și piercing-uri, e ok să îți vopsești părul curcubeu, e foarte ok să urli cât te țin puterile și să dai din plete la un concert metal, e ok să stai chill într-un hamac în mijlocul pădurii, e ok să îți tatuezi rune și să bei mied dintr-un corn, e ok să te joci WoW până la 3 noaptea dacă asta te face să te simți liber și aproape de eul interior. Toate acestea și altele pe lângă sunt forme de manifestare care nu trebuiesc suprimate datorită presiunii sociale sau la îndemnul altora care știu mai bine ce e “normal”. Ceea ce facem noi e special creat pentru anumite nișe diferite de mainstream: rune, cranii, pentagrame, simboluri păgâne și orice altceva îți mai trece prin cap, vei gasi în atelierul nostru pentru că ele sunt la ordinea zilei, nu stau ascunse nicăieri ci îi așteaptă pe cei care cred în ele. Fă turul subcoolturilor și găsește ce ți se potrivește!

Cezar

Co-Founder

Cezar este meșter lemnar și designer, toate creațiile care pleacă din atelier trec prin mâinile sale dibace

Bianca

Co-Founder

Bianca coase pe pânză modelele care vin încastrate în lemn și se ocupă de administrarea atelierului

Pin It on Pinterest

Share This