Materiale si tehnici folosite

Lucram cu cel mai strasnic lemn pe care il gasim, uneori in jurul casei, alteori in adancimea padurilor si pe coamele muntilor. Iubim natura si de aceea folosim lemnul in mod responsabil. Credem ca si o bucata de lemn aparent nesemnificativa isi poate duce mai departe povestea prin creatiile noastre. !

Poate că mulți care știu o meserie în adevăratul sens al cuvântului au facut o școală specială sau au fost ucenici la vreun meșter. Noi nu am făcut nici una, nici alta, ci suntem autodidacți. Toată povestea asta începe acum vreo 20 de ani când am găsit în balconul părinților un traforaj manual și un aparat de pirogravură de dinainte de vremurile noaste. Așa am descoperit că traforajul e cumva cel mai fin fierăstrău pe care îl poți folosi, iar aparatul de pirogravură lasă o urmă de arsură pe lemn. Așa a început totul. Acestea sunt primele unelte folosite în atelier, care între timp s-au reînnoit și au ajuns unele din cele mai performante scule din atelier.

Apoi am descoperit cuțitele de precizie, dălțile, rindelele, pilele, minifrezele și vârfurile diamantate de șlefuit. Acestea sunt baza uneltelor cel mai des folosite în lucrările noastre, însă ele se pot diversifica atât de mult căci până și două cuie și niște bețe pot deveni un compas suficient de mare pentru nevoile noastre. Cum nu l-am găsit în comerț, ni l-am făcut noi.

Pe lângă lemn, căutam tot felul de materiale naturale pe care să le combinăm așa cum ne dictează haosul creativ. Astfel în atelierul nostru prind viață piese cu elemente din piele, os, cusături pe diferite tipuri de pânză, piatră, metal, sticlă, pietre semi-prețioase sau materiale textile.

De multe ori o plimbare pe potecile dealurilor și ale munților ne poate umple traista de tot felul de elemente ale naturii gata să își spună povestea.

De vei avea vreodată ocazia să ne vezi atelierul, vei înțelege!

Pin It on Pinterest

Share This