Politica de retur

Potrivit Ordonanței 130/2000 cu modificările aduse prin Legea 51/2003, Legea 365/2002, Legea 363/2007 și OUG 174/2008 – privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță, consumatorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în termen de 10 zile lucrătoare, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care vor cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor (transport).

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat: în ambalajul original, cu toate accesoriile, nefolosit, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit. Rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 30 de zile de la retur prin transfer bancar sau mandat poștal.

Dacă subcooltura.com livrează un produs greșit, compania va suporta cheltuiala transportului și va schimba produsul. În cazul în care se dorește înlocuirea produsului și produsul înlocuitor are un preț mai mare decât cel înlocuit, diferența trebuie achitată în avans.