Termeni si conditii

Definiții

Termenii și condițiile generale prevăzute în continuare se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri de către L’Ateliemn și partenerii săi, prin intermediul magazinului virtual www.subcooltura.com către Cumpărător și pot fi modificate oricând de către L’Ateliemn fără notificare prealabilă.

Astfel, următorii termeni vor însemna:

Cumpărător – persoană fizică/juridică sau altă entitate juridică ce emite o Comandă.

Vânzător – SubCOOLtura (marcă deținută și operată de către SC L’ATELIEMN WORKSHOP SRL-D) având sediul social în Sibiu, Str. Aleea Biruintei, nr 4, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J32/111/2017, CUI 37008364.

Bunuri – orice produs, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător Cumpărătorului.

Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător, prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să facă plată lor.

Contract – o Comandă confirmată de către Vânzător.

Drepturi de Proprietate Intelectuală – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Site – domeniul www.subcooltura.com și subdomeniile acestuia.

Documente contractuale

Prin lansarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior menționat, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail) prin care Vânzatorul își derulează operațiunile. Comanda va fi compusă din următoarele documente:

 • Comanda (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice
 • Termeni și condiții

Daca Vânzătorul confirmă Comanda, acest lucru implică o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în nici un moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract. Confirmarea Comenzii se face electronic (e-mail).

Prețurile produselor din comandă sunt valabile 3 zile lucrătoare de la data înregistrării comenzii.

Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat.

1. Obligațiile vânzătorului

Vânzătorul își va utiliza cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Bunurile care îndeplinesc cerințele și specificațiile Cumpărătorului exprimate în Comandă;
Informațiile prezentate pe site-urile Vânzătorului au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabilă. Descrierile produselor pot fi incomplete, însă vânzătorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat;

2.Dreptul de proprietate intelectuală și industrială

Utilizatorul/Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va dezvălui unei terțe părți sau va face publice nici una dintre informările primite de la Vânzător.

Toate desenele, elementele de grafică și design care apar pe site, numele site-ului precum și însemnele grafice sunt mărci în curs de înregistrare în proprietatea SC L’ATELIEMN WORKSHOP SRL-D și nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.

Toate elementele de conținut cum sunt descrierile, desenele, elementele de grafică și design care apar pe site, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusivă a SC L’ATELIEMN WORKSHOP SRL-D, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect prin licențe de utilizare și/sau publicare.

Utilizatorului/Cumpărătorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui element conținut de mai sus în orice alt context decât cel original intenționat de SC L’ATELIEMN WORKSHOP SRL-D , includerea oricărui element de conținut în afara Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al SC L’ATELIEMN WORKSHOP SRL-D asupra elementelor de conținut precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea elementelor de conținut, decât cu acordul scris expres al SC L’ATELIEMN WORKSHOP SRL-D.

3. Facturare și plăți

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform legislației în vigoare.

Pe www.subcooltura.com, comanda minimă pentru expedierea prin Poșta Română este de 45 lei pentru produsele din magazin.

În cazul livrării cu Poșta Română, modalitatea de plată acceptată este transferul bancar în avans.

Costurile aferente pentru transport sunt de:

 • 9 Lei pentru colet normal și 15 lei pentru serviciul Prioripost

Plata prin transfer bancar:

SC L’ATELIEMN WORKSHOP SRL-D
Numar cont: RO28BTRLRONCRT0383176701
Banca Transilvania

Pentru o corectă comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de câte ori este cazul datele din Contul său și de a accesa informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi existente în Cont.

Prin trimiterea Comenzii, Cumpărătorul își exprimă acordul să primească facturile în format
electronic prin intermediul poștei electronice, la adresa de e-mail menționată în Contul său.

4. Responsabilități

Vânzătorul se obligă să expedieze Bunurile și Serviciile în sistem de curierat prin Poșta Română sau Curierat Rapid către Cumpărător.

Vânzătorul se eliberează de riscurile și responsabilitățile asociate cu Bunurile și Serviciile în momentul predării acestora către societatea de curierat intern cu care Vânzătorul colaborează sau către reprezentantul Cumpărătorului.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și Serviciilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor după livrare și în special pentru pierderea produselor. Vânzătorul va fi răspunzător în cazul în care sub-contractanții și/sau partenerii săi de orice fel implicați în executarea Comenzii nu îndeplinesc oricare din obligațiile contractuale.

Vânzătorul nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site. Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile și descrierile expuse pe site în orice mod, datorită modificării caracteristicilor și design-ului fără notificare prealabilă. Vânzătorul își rezervă dreptul să completeze și să modifice orice informație de pe site fără notificare prealabilă.

Vânzătorul nu garantează disponibilitatea în stoc a produselor afișate, motiv pentru care va avea dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumită comandă în cazul în care anumite produse nu mai apar în oferta curentă sau nu sunt disponibile.
În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în baza de date, Vânzătorul își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea aparută, dacă livrarea nu s-a efectuat încă.

Vânzătorul nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării site-ului precum și pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării anumitor link-uri publicate pe site.

Valoarea maximă a obligațiilor Vânzătorului față de orice client în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de Vânzător de la clientul respectiv.

Produsele comercializate pe site sunt destinate utilizării personale, iar revânzarea acestora este strict interzisă, conform Codului Fiscal.

5. Livrarea produselor

Livrarea prin Poșta Română
Comenzile se expediază doar în zilele de MIERCURI.

Costul de livrare este de 9 lei – colet normal sau 15 lei – colet Prioripost*

În termen de 3-5 zile de la confirmarea expedierii coletului, veți primi un aviz în cutia poștală că a sosit coletul la oficiul poștal. Mergeți la oficiul poștal cu avizul și buletinul pentru a ridica coletul. Dacă adresa de livrare introdusă nu corespunde cu cea din buletin, nu puteți ridica coletul.
Dacă doriți livrarea comenzii la altă adresă decât cea din buletin, alegeți serviciul Prioripost.

Dacă nu primiți avizul în cutia poștală, vă recomandăm să verificați la Oficiul Poștal de care aparține adresa de livrare primirea coletului în 3-5 zile lucrătoare de la momentul când ați primit emailul nostru de confirmare a expedierii.

Dacă în termen de 10 zile nu ridicați coletul, acesta se va întoarce la noi, costurile de expediere și înmagazinare urmând a fi suportate de către client, caz în care ne rezervăm dreptul de a refuza orice comandă ulterioară sau a solicita plata anticipată. Echivalentul acestor costuri va fi retras din suma rambursată (exemplu: la o comandă de 125 lei având costurile de retur de 12 lei se va rambursa suma de 113 lei)

Pentru comenzi mai mari de 299 de Lei, transportul este GRATUIT.

*Prioripost este serviciul de curierat rapid intern al Poştei Române. Coletul este livrat direct
la adresă de către curierul poștal.

Coletele ajung la destinaţie în 12 ore în aceeaşi localitate, 24 de ore între oraşe reşedinţă de judeţ sau intra-judeţean, sau în 36 de ore între oricare alte două localităţi din România. Veți primi un număr de urmărire cu care puteți verifica stadiul coletului pe site-ul Poștei Române https://www.posta-romana.ro/track-trace.html

Nu suntem răspunzători pentru expedieri întârziate, pierderea, distrugerea, deteriorarea, nelivrarea sau livrarea greșită a unei expedieri sau a unei părți din aceasta în cazul în care sunt generate de următoarele situații/circumstanțe independente de voința noastră, dar nelimitându-se la acestea:

 • blocaje rutiere (căderi de copaci, stânci, coliziuni în lanț), surpări de teren în apropierea șoselei;
 • căderi de poduri, astupări de tunele montane, deraierea trenurilor în apropierea șoselei, blocări naturale, greve neautorizate, revolte spontane regionale, condiții meteorologice nefavorabile bunei desfășurări a itinerariului propus;
 • cauze naturale: seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundații, deversări de fluvii, părăsiri de albii etc;
 • cauze umane: starea de război, starea de asediu, etatizarea forțată (trecerea în proprietatea statului), revoluții, revolte populare etc;
 • nerespectarea comenzilor de către furnizori și terți.

6. Acceptarea

Acceptarea va fi facută atunci când Bunurile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate în Comandă. În cazul în care Cumpărătorul descoperă că Produsele livrate nu sunt conforme specificațiilor tehnice, atunci Vânzătorul va aduce la conformitate Produsele. De asemenea, pentru produsele vândute și livrate de L’Ateliemn, Cumpărătorul beneficiază de returul produselor în 10 zile.

7. Returnarea produselor

Cumpărătorul poate solicita returnarea produselor în următoarele situații:

 • Coletele prezintă deteriorări severe;
 • Produsele au fost livrate / facturate greșit. Livrarea altor produse decât cele solicitate trebuie semnalată imediat. Cumpărătorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire, iar dacă produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii. Daca se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor.
  Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de client.
 • Produsele prezintă defecte de fabricație;
 • Cumpărătorul are dreptul să notifice în scris Vânzătorului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea produsului. De asemenea, în conformitate cu art. 7 alin. 1 din OG 130/2000, Cumpăratorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în scris, în termen de 10 zile lucrătoare de la data primirii produsului/produselor, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv. În acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cădea, conform legii, în sarcina Cumpărătorului.

Produsele trebuie să fie returnate în ambalajul original, cu factura atașată, să nu prezinte urme de uzură fizică sau deteriorare.

Produse care nu pot fi returnate:

 • produsele aflate la promoții, care beneficiază de discount-uri
 • produsele personalizate. Vă rugăm să aveți în vedere că aceste produse sunt create după configurațiile specificate de dumneavoastră, deci nu pot fi schimbate / returnate.

În cazul în care produsele a căror returnare se solicită prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, ne rezervăm dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o sumă, suma ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse.

În cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face prin virament bancar în contul indicat de Cumpărător în cel mult 30 de zile de la retur.

8. Prelucrarea datelor cu cararacter personal

L’Ateliemn are obligația de a administra datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate.

Scopul colectării datelor este: informarea utilizatorilor/Cumpărătorilor privind situația contului lor de pe www.subcooltura.com, informarea utilizatorilor/clienților privind evoluția și starea comenzilor, evaluarea produselor și serviciilor oferite, activități comerciale, de promovare a produselor și serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piață, de statistică, de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul consumatorului.

Prin completarea datelor dumneavoastră în formularul de creare de cont și/sau de Comandă declarați că acceptați neconditionat ca datele dumneavoastră personale să fie incluse în baza de date a L’Ateliemn și vă dați acordul expres și neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate nelimitat teritorial și/sau temporar de către L’Ateliemn, afiliatii și colaboratorii acestora pentru desfașurarea și/sau derularea de către L’Ateliemn, afiliații și colaboratorii acestora de activități cum ar fi, dar fără a se limita la, activități comerciale, de promovare a produselor și serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piață, de statistică, de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul consumatorului. De asemenea, vă dați acordul expres și neechivoc ca aceste date personale să poate fi transferate (cedate) de către L’Ateliemn atât afiliaților săi precum și altei/altor entități din țară sau
străinătate. Prin citirea prezentelor Termene și Condiții ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevăzute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Totodată, aveți dreptul de a vă opune prelucrării datelor dumneavoastră personale și de a solicita ștergerea totală sau parțială a acestora. Pe baza unei cereri scrise, datate și semnate, expediate pe adresa L’Ateliemn – lateliemn@yahoo.com, vă puteți exercita, în mod gratuit, următoarele drepturi:

 • o dată pe an, să vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate;
 • să interveniți asupra datelor transmise;
 • să vă opuneți prelucrării datelor pentru motive întemeiate și legitime legate de situația lor particulară;
 • să solicitați ștergerea datelor, cu excepția situațiilor prevăzute de lege.

www.subcooltura.com nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul www.subcooltura.com poate opta pentru ștergerea acesteia din baza noastră de date.

Informațiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate în scopul pentru care le-ați furnizat: pentru a administra, a sprijini și a evalua serviciile noastre și a preîntâmpina încălcarea securității, a legii și a termenilor noștri contractuali. De asemenea, L’Ateliemn poate furniza datele dumneavoastră cu caracter personal altor companii cu care se află în relații de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și ca furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare, după cum urmează: furnizori de servicii de servicii de marketing, curierat, servicii de plată/bancare sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a produselor și serviciilor noastre, asigurători.

Informațiile dumneavoastră cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchet, Politie, Instanțele judecâtorești și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

9. Forță majoră

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

10. Legea aplicabilă

Prezentul contract este supus legii Române. Eventualele litigii apărute între Semnele Satului și utilizatori/clienți/cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești Române competente.

11. Termeni speciali

Facem toate eforturile pentru afisarea reala si corecta a imaginilor, insa in functie de calibrarea si rezolutia fiecarui monitor exista posibilitatea ca acestea sa fie diferite fata de produsul in original.

Voucherele cadou sunt non-rambursabile si pot fi utilizate in maxim 3 luni de la achizitionarea lor.

Voucherele cadou nu pot fi cumulate impreuna cu alte coduri de discount, iar daca valoarea comenzii este mai mica decat valoarea voucherului cadoului primit, suma in minus nu se restituie si nu se salveaza pentru comenzi viitoare.

Promotiile nu se cumuleaza cu alte promotii sau reduceri.